Medisinsk forundersøkelse

Grunnlaget for en trygg og vellykket synskorrigerende behandling ligger i forundersøkelsen

En medisinsk forundersøkelse avdekker hvilken behandling som egner seg best for deg. Om du vurderer å få korrigert synet ditt er du velkommen til oss for en grundig og kvalitetssikret undersøkelse. Ved hjelp av en rekke ulike målinger med vårt høyteknologiske forundersøkelsesapparatur og medisinsk kartlegging av dine øyne, vil våre erfarne spesialister vil kunne avgjøre hvilken behandling som vil være den optimale for akkurat dine øyne.

Dersom øynene dine egner seg for synskorrigerende behandling vil det være reservert tid for en samtale mellom deg og en av våre sykepleiere. Du vil bli satt inn i hva den aktuelle behandlingen innebærer. Du vil også få god anledning til å stille eventuelle spørsmål du måtte ha. Dette gjør vi for at du skal føle deg fullstendig trygg på hva som skal skje for at vi skal bli kjent med deg som pasient.

1. Før forundersøkelsen

For at resultatet av av forundersøkelsen skal bli så bra som mulig, er det optimalt om du ikke bruke kontaktlinser siste uken før undersøkelsen. Noen få personer bruker såkalte «harde» linser. Disse linsene bør man unngå å bruke i fire uker i forkant av undersøkelsen. Har du problemer med å få til dette er du velkommen å ringe oss slik at vi finner en løsning for deg. Under en medisinsk forundersøkelsen vil de fleste få øyedråper som utvider pupillene. Det kan føre til at du midlertidig ser dårligere enn vanlig. Du bør derfor la bilen stå hjemme denne dagen. Ta gjerne med deg brillene dine og eventuelt tidligere synsprøveresultater om du har det.

2. Optiske målinger

text textUndersøkelsen starter med at en av våre erfarne optikere tar ulike bilder og målinger av øynene og synet ditt. Mange av disse målingene er du kanskje kjent med fra din optiker, men i tillegg tas det målinger med høyteknologisk utstyr beregnet for synskorrigerende behandlinger. Dette er for å være trygge på at alt ligger til rette for en eventuell operasjon, samt kartlegge hvilken behandlingsmetode som vil være den beste for dine øyne.

3. Grundig sjekk av øyelege

En av våre øyekirurger vil gjøre en grundig medisinsk sjekk av øynene dine. Han vil også vurdere de ulike bildene som er tatt og høre på dine forventninger før han beslutter hvilken synsoperasjon vi kan anbefale deg. Hos Argus Syn vil du bli undersøkt av både en optiker med spesialkompetanse innen synskorrigerende behandling og en av våre øyekirurger allerede på forundersøkelsen.

4. Informasjonssamtale med sykepleier

Dersom øynene dine egner seg for synskorrigerende behandling vil det være reservert tid for en samtale mellom deg og en av våre erfarne sykepleiere. Du vil bli satt inn i hva behandlingen innebærer. Du vil også få god anledning til å stille spørsmål du måtte ha. Dette gjør vi for at du skal føle deg fullstendig trygg på hva som skal skje og at vi skal få bli kjent med deg som pasient.

5. Sett opp time for operasjon

Dersom du har bestemt deg for å utføre operasjonen, så kan du sette opp en før du drar hjem fra forundersøkelsen. Undersøkelsen er helt uforpliktende, og du kan selvfølgelig velge å vente.

Bestill Medisinsk forundersøkelse