Privat øyelegetime

Øye og allergier

Allergikere kan oppleve røde øyne med tåreflod, kraftig kløe og hovne øyelokk. Noen får også eksem rundt øynene. Plagene er ofte kombinert med nysing og tett og/eller rennende, kløende nese. Symptomene kan oppstå akutt ved eksponering mot faktorer immunforsvaret reagerer på, f.eks. ny sminke, øyedråper eller en allerede kjent utløsende faktor. Plagene kan være sesongbetonte (f.eks pollenallergi) eller helårlige ( f.eks allergi mot støv, midd, mugg, sopp eller dyrehår). Det finnes god og effektiv behandling for disse plagene.

Øyebetennelse (øyekatarr)

Øyebetennelse rammer både det indre og det ytre øyet.

Betennelse i det ytre øyet (konjunktivitt, keratitt)

Symptomer er røde øyne, gjenklistrede øyne, puss, hovne og vonde øyelokk, tåreflod og svie/ruskfølelse, vondt/smerter i øynene. Disse betennelsene kan være forårsaket av bakterier, virus, allergi eller noen ganger av sopp. Kontaktlinsebruk er også ofte en årsak.

Kul på øyelokket (Chalazion)

Symptomer er rødt, hovent og smertfullt øyelokk, ofte med en avgrenset kul. Av og til kan kulen være smertefri og fredelig, men sjenerende. Dette kan kreve kirurgisk behandling.

Betennelse i det indre øyet (regnbuehinnebetennelse/iridocyclitt)

Symptomer er rødt øye (som oftest ensidig). Andre symptomer er lysskyhet, tåreflod og noen ganger også redusert syn.

Ta kontakt med Argus Syn og våre erfarne øyeleger gir sikker diagnose og trygg behandling.

Kontaktlinseproblemer

Betennelse i det ytre øyet

Symptomer er røde øyne, gjenklistrede øyne, puss, hovne og vonde øyelokk, tåreflod og svie/ruskfølelse, vondt/smerter i øynene. Disse betennelsene kan være forårsaket av bakterier, virus, allergi eller noen ganger av sopp. Kontaktlinsebruk er også ofte en årsak.

Tørre øyne

Det finnes ulike grader av tørrhet i øynene. Dette er et problem som øker med alderen, spesielt hos kvinner. Moderat tørrhet gir ikke redusert syn, men kan gi svie, irritasjon, sandfølelse, kløe og røde øyne. Uttalt tørrhet kan føre til ujevnheter i hornhinnens overflate. Dette gir tåkesyn/dårligere syn.

Øyelegene ved Argus Syn har lang erfaring med utredning av slike tilstander.

Netthinnesykdommer

Det finnes en rekke symptomer og sykdommer kan påvirker netthinnen. Noen av dem er eksempelvis netthinnerift eller netthinneavløsning.

Du kan lese mer om netthinnesykdommer her.

Grå stær (Katarakt)

Grå stær, eller katarakt, er en sykdom som rammer øyets naturlige linse og som gjør at synet blir gradvis dårligere. Grå stær kan enkelt behandles med en operasjon. Våre linsekirurger har lang erfaring med denne type operasjoner. Vi har kort ventetid på behandling.

Les mer

Blodpropp i øyet

Denne tilstanden kan oppstå både tidlig og sent i livet og kan gi varierende grad av synstap. Ved mistanke om blodpropp er det viktig å kontakte øyelege raskt.

Aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD)

Aldersrelatert makuladegenerasjon (AMD) er (som regel), som navnet tilsier, aldersbetingede forandringen som skjer i den sentrale delen av netthinnen (Makula). Mange kaller det ”forkalkning på netthinnen”. Man mister skarpsynet men sidesynet er uforandret. AMD kan gi problemer med å lese, synsinntrykket blir forvrengt, rette linjer bøyer seg og det kan bli vanskelig å gjenkjenne ansikter. Tidlig diagnose gir bedre prognose med tanke på behandling.

Les mer om aldersbetingende syn her.

Grønn stær (Glaukom)

Grønn stær skyldes et høyere trykk i øyet enn det synsnerven tåler. Tilstanden oppdages som regel ved rutinemessige undersøkelser hos øyelege. Ubehandlet grønn stær kan føre til redusert sidesyn, dårligere skarpsyn og blindhet. Det er viktig å oppdage sykdommen tidlig slik at man kan starte behandlingen før alvorlige irreversible skader oppstår. De viktigste risikofaktorene for grønn stær er økende alder eller forekomst av grønn stær i nær familie. For disse anbefales jevnlig kontroll hos øyelege.

Tunge øyelokk

Når vi blir eldre endres huden og underhuden seg i ansiktet, og huden blir mindre elastisk og vi får rynker. De første rynkene dukker som regel opp området rundt øynene og på øyelokkene. Mange mennesker får etter hvert så mye overflødig hud på øvre øyelokk at det kan påvirke synet og opplever en betydelig bedret livskvalitet ved å få operert dette.

Les mer om vår behandling av tunge øyelokk her.

Synsproblemer som følge av diabetes

Sukkersyke kan føre til skade på blodkarene i netthinnen. Skadene kan gir blødninger og hevelser, som igjen fører til arrdannelse på netthinnen og dårligere syn. Tilstanden kalles diabetisk retinopati. Pasienter med sukkersyke skal gå jevnlig til kontroll hos øyelege for å forebygge netthinneskade.

Les mer om synsproblemer som følge av diabetes her.

Øyeundersøkelser for førerkort

Førerkortforskriften stiller krav til skarpsyn og synsfelt hos personer som fører motorvogn. Våre øyeleger utfører de nødvendige undersøkelser som fastlegen trenger for å utstede fullstendig helseattest.

Ønsker du fortsatt å kjøre etter du har fylt 75 år, må du til legen for å få en helseattest. Den vil få en gyldighet på inntil 3 år, avhenging av din helsetilstand.

Hvorfor velge Argus Syn?

Omsorg, trivsel, trygghet og fornøyde pasienter hos Argus Syn

Klinikken er kjent for sin varme og trygge atmosfære. Du møter et hyggelig og serviceinnstilt team med et ”glimt i øyet”, som står klare til å ta vare på deg og dine behov.

ISO sertifisert

Argus Syn er ISO sertifisert og har utviklet et omfattende kvalitetssystem for klinikken. Klinikken blir årlig revidert av Dovre sertifisering. Argus Syn ble første gang sertifisert i 2004 i henhold til ISO 9001: 2000 for synskirurgi og behandling av øyesykdommer. Klinikken ble i 2017 sertifisert i henhold til ISO 9001:2015.

Våre erfarne øyeleger

Øyelege Willy Pettersen

Dr. Willy Pettersen er utdannet spesialist i øyemedisin fra Universitetet i Tromsø. Etter endt spesialisering åpnet Dr. Pettersen egen øyelegepraksis, først i Tromsø og senere i Oslo. Øyelege Willy Pettersen har lang klinisk erfaring innen behandling av øyesykdommer og pasientene opplever å komme til en personlig, hyggelig og faglig solid konsultasjon der alle problemer blir tatt på alvor. Dr Pettersen har lang erfaring med kontaktlinseproblematikk. Øyelege Willy Pettersen er medisinsk ansvarlig for Øyeklinikken Argus Syn.


Øyelege Gregor Molenda

Dr. Grzegorz Piotr Molenda (Gregor Molenda) er spesialist i øyesykdommer. I tillegg til å være øyekirurg hos Argus Syn er Dr. Molenda overlege ved øyeavdelingen på Stavanger Universitetssjukehus. Han har meget lang og bred erfaring innen øyefaget og innen utførelse av grå stær og linseoperasjoner. Dr Molenda innehar i tillegg en sjelden spesialkompetanse for utførelse av avanserte linseoperasjoner. Pr 2020 er det kun to øyeleger i Norge som har denne kompetansen. I tillegg til linseoperasjoner utfører Dr. Molenda også andre øyekirurgiske inngrep, som blant annet grønn stær operasjoner.


Øyelege Ruben Andersen

Dr. Ruben Andersen er spesialist i øyesykdommer med utdannelse fra Universitetet i Oslo og University of New South Wales, Sydney. Han har tidligere jobbet som overlege ved øyeavdelingen på Ullevål sykehus og Betanien Hospital i Skien.

Han har mange års erfaring med kirurgi av grå og grønn stær i det offentlige. I tillegg har han utført en rekke plastikkirurgiske inngrep i øyeregionen og tar seg av øyelokkoperasjoner hos Argus Syn.


Faglig oppdatering

Alle våre øyeleger deltar årlig på flere anerkjente internasjonale kongresser og kurs for å kunne tilby den beste, tryggeste og mest avanserte behandlingen til sine pasienter. De er alle medlem av Legeforeningen, Norsk oftalmologisk forening og The European Society of Cataract and Refractive Surgeons.

Øyeklinikken Argus Syn – kvalitet – trygghet – kompetanse

Sentrale begreper for Øyeklinikken Argus Syn er fagpersonell med lang erfaring og høy kompetanse. Klinikken bærer preg av kvalitet, trygghet og trivsel.

Pasienter som har vært hos Argus uttrykker ofte at det er en varm og hyggelig tone på klinikken. Venteværelset er komfortabelt og hyggelig, man møter et smilende personale og pasientene opplever at de er i fokus.

Våre leger, optikere og sykepleiere har alle lang klinisk erfaring innen øyefaget og de har vært hos Argus i mange år. Vi bruker kun offentlig godkjent helsepersonell sammen med øyelegene i pasientarbeidet.

Argus Syn har topp moderne undersøkelse- og behandlingsutstyr, blant annet sidesynstester, øyebunnsfoto, OCT og avansert kartlegging av hornhinnetopografi. Våre operasjonsaler og sterilrom er av høyeste standard. Vi har samme krav til hygiene som universitetssykehusene.

Bestill øyelegetime uten henvisning