Snakk med
sykepleier
X

Bli kvitt briller og linser du også!

Snakk med en av våre erfarne sykepleiere om å bli brillefri.

Bestill medisinsk forundersøkelse

Legg igjen ditt telefonnummer, så kontakter vi deg for en time som passer!


Mona Figenschou og Nina Løfsnes tok synsoperasjon hos Argus Syn

Fornøyde søstre

Laseropererasjon

Vår oppfordring til dem som vurderer synskorrigerende operasjon er: GJØR DET!

Vi møter to smilende og fornøyde søstre, Mona Figenschou og Nina Løfsnes. Tidligere i år  var de hos  øyelege Willy Pettersen hos Argus Syn og gjorde synskorrigernede laserbehandling. Dette syntes de var en så positiv opplevelse at de ivrer for å dele sin historie. De ønsker at også andre med synsproblemer skal bli klar over hvor raskt og enkelt man kan skape en  lettere hverdag uten briller og linser.

Mona og Nina var begge nærsynte og hadde i tillegg skjeve hornhinner. De hadde en god stund snakket om hvor deilig det kunne være å slippe det de beskriver som ”styret med brillene og linsene”, da de i et juleselskap endelig bestemte seg for å handle: Nå gjør vi det sammen! Mona og Nina kontaktet Argus Syn og bestilte forundersøkelse for operasjon.

– Grundig forundersøkelse ga trygghet

Etter medisinsk øyeundersøkelse,  kartlegging av synet og informasjon om behandlingen, fikk begge søstrene beskjed om at de egnet seg for laserkorrigering. De forteller at den grundige forundersøkelsen gjorde dem enda tryggere på sitt valg. Øyelege Willy Pettersen ga seg god tid da han så på dem og de satte spesielt stor pris på den personlige og rolige atmosfæren de opplevde underveis. Det var betryggende å oppleve at man virkelig ble tatt på alvor. Hos Argus Syn fikk vi absolutt ikke følelsen av å være ”et nummer i rekken”. Jeg merket at legen så meg som en viktig pasient og individ og at han lyttet til mine behov. Samtidig kommuniserte han på en slik måte at jeg fikk god forståelse for hva behandlingen innebar. Samtalen var virkelig toppscore! – sier Nina.

– Overraskende lite ubehag rundt laseroperasjonen

Begge sier videre at de ble overrasket over hvor lite ubehag laseroperasjon ga. Følelsen av å bli ivaretatt og hele tiden forklart hva som skulle skje, gjorde også sitt til at det hele var en trygg og positiv opplevelse. Mona og Nina forteller begge at de fikk godt syn allerede samme dag som de ble operert. De hadde heller ikke smerter i tiden etter operasjonen og det var deilig  så raskt å være funksjonell igjen.

Både Mona og Nina ramser opp friheten de opplever når de nå lever hverdagen uten briller og kontaktlinser. Det er slutt på å fomle rundt «i blinde» når barna trenger mamma på natten. Plutselig kan man faktisk lese hva som står på flaskene i dusjen, ta boller ut av stekeovnen uten å være totalt blindet av dugg på brilleglassene, bade i havet uten briller, slenge på seg solbriller uten å ha planlagt kontaktlinsebruk, slippe vonde øyne etter å ha sovnet på sofaen med linsene på… Ja, fordelene er mange.

– Klar tale

Avslutningsvis sier Mona: Min oppfordring til dem som vurderer synskorrigerende operasjon er: Gjør det! Man må bare bestemme seg. Og om du ønsker profesjonell hjelp, med et imøtekommende, kvalifisert og serviceorientert personale kan jeg på det varmeste anbefale Argus Syn.


Bestill medisinsk forundersøkelse

Legg igjen ditt telefonnummer, så kontakter vi deg for en time som passer!