Laseroperasjon av øynene ga meg økt frihetsfølelse og større naturopplevelser, forteller Monrad

Referanser

Monrad Reksten Askevold, 46 år, lever et aktivt liv. Både i jobben i en lederstilling hos en stor butikkjede og i fritiden opplevde han det som hemmende å være avhengig av briller og kontaktlinser. Han savnet muligheten til å kunne gjøre spontane aktiviteter.
Før Monrad gjennomførte en laseroperasjon hos Argus Syn opplevde han det som irriterende og ikke kunne slenge seg med på en overnattingstur sammen med fiskekompisene, eller bli med på en impulsiv tur på badestranda, fordi han ikke hadde med ekstra linser.

– Upraktisk med briller og linser

Spesielt når han dro på fisketur var synet et problem. Hvis han var uheldig og mistet linsene, var han med sin nærsynthet og skjeve hornhinner helt hjelpeløs. Det var også vanskelig å sørge for god nok hygiene rundt kontaktlinsebruken når han var ute i skog og mark flere dager i strekk. Å bruke briller var heller ikke noe alternativ. Med fiskestang og sluk og med mye mygg, som han var omgitt av på de årlige turene inne på Finnmarksvidda, var brillene i veien. Det var også vanskelig å se terrenget klart fordi brilleglassene ofte dugget eller var møkkete. Monrad bestemte seg for å ta tak i problemet og bestemte seg for å oppsøke Argus Syn.

«Fantastisk frihetsfølelse å reise på fisketur uten briller og linser!»

– Verdt å prøve, til tross for risiko

Han hadde en periode vurdert laseroperasjon og fulgte med på utviklingen. Med tanke på hvor trygge dagens metoder for synskorrigerende behandlinger er, bestemte han seg raskt for å sjekke om synet hans kunne behandles. Monrad sier at selv om han vet det finnes en risiko forbundet med ethvert inngrep, var han aldri tvil om at han ønsket laseroperasjon. Han følte at den lille risikoen var ubetydelig i forhold til den store gevinsten han ville få ved å slippe linser og briller. Etter en grundig forundersøkelsen ved Argus Syn var all tvil ryddet av veien. Han var klar for laserbehandling.

«Livet har blitt mye enklere og frihetsfølelsen er stor. Å dra på fisketur på Finnmarksvidda uten briller og linser var en ubetalelig opplevelse.»

– Vellykket laseroperasjon

Laseroperasjonen gikk over all forventning. Siden Monrad hadde svært tynne hornhinner, måtte han ta en overflatebehandling (ASA). Denne behandlingsformen gir litt ubehag de første dagene, men med smertestillende medikamenter synes Monrad at det raskt ble bedre.

Monrad er i dag svært glad for valget han tok. Livet har blitt mye enklere og frihetsfølelsen er stor. Å dra på fisketur på Finnmarksvidda uten briller og linser var en ubetalelig opplevelse.

Til dem som har vurderer laseroperasjon har han et råd: Gjør det. Ring Argus Syn, bestill en forundersøkelse og få undersøkt om også du kan få nyte frihetsfølelsen av et brillefritt liv.

Flere Referanser

Helt fantastisk, – jeg fikk synet i gave.

Dette er den beste investeringen jeg har gjort, sier Stine Cecilie Stine Cecilie Winther har mange jern i ilden.  Som…

Brødre ble laseroperert på samme dag

Brødrene, Zaid og Ali Khalaf er nettopp blitt laseroperert, og begge er strålende fornøyd. Endelig kan de trene og være…

Optikeren kastet brillene etter synskorrigering

Du skal være ganske dedikert for å velge optiker som yrke når du, fra naturens side, er kraftig nærsynt og…

Bestill Medisinsk forundersøkelse